CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Monday, May 25, 2009

Hull paberimajandus

Lubasin siis kirjutada kuidas Ken ja sõber Martin käisid viimase ostetud autot reedel oma nimele tulutult registreerimas.
Nimelt on pandud paika punktisüsteem, kus iga isikuttõendav asi annab teatud arvu punkte ja pead koguma kindla arvu punkte täis enne kui saad auto oma nimele registreerida. Auto regamiseks oli tarvis passi, viisakleebist passis ja kahte krediitkaarti. Ehk siis kui passi on kleebitud viisakleeps siis loetakse seda isikuttõendavaks dokumendiks, ent kui sul on elektrooniline viisa paberil siis see ei loe üldse midagi. Samuti on siis ka isikuttõendavad vahendid krediitkaardid!! Äärmiselt kummaline igaljuhul.
Võeti siis kõik auto ostupaberid kaasa ja mindi hommikul kell 12.00 kohalikku ARKi. Selleks aga, et autot oma nimele saada pead olema suuteline tõestama, et sa tõesti ikka oled see kellena väidad end olevat ja laduma letti kõik muud dokumendid ka. Probleemid algasid kohe alguses, kuna selgus, et on vaja minna panka ja lasta teha endale lisa pangakaart, kuna ühest ei piisa. Tagasi jõudes seisid poisid uuesti sabas, kõik selleks, et teada saada, et nüüd on tarvis täita mingid paberid ära ja siis uuesti järjekorra lõppu seista, sest kohe kindlasti ei või sa nüüd ja kohe sealsamas pabereid täita. Täideti siis kenasti paberid ära ja võeti uuesti koht järejekorra lõpus sisse, ent ega sellega siis mured piirdunud. Tädi avastas, et passist on puudud viisakleebis ja keeldus igasugustest muudest võimalustes viisat näha. Mis tähendas aga seda, et tuli jalge alla võtta tee migratsiooniametisse ja viisakleebiste järgi. Selleks ajaks aga kui tagasi ARKi jõuti oli kell juba 4.30 ja kontor suletud :)
Mis lõppkokkuvõttes tähendas seda, et poisid jõudsid kella kuueks koju teatega, et neil ei õnnestunud autot oma nimele ümber regada, peale kuute tundi tulutut üritamist .
Mul tekkis muidugi kohe küsimus, et kui mul on paberid, mis tõestavad, et olen auto ostnud siis mille hea pärast ma peaksin üldse tahtma, seda kellegi teise nimele registreerida tahtma? Aga tundub, et aussid ei vaeva oma päid samasuguste mõtetega ja on lihtsalt oma ja teiste elu võimalikult keeruliseks teinud :)

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete