CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Monday, March 16, 2009

Kummalised tegevused

Eile üritasime teha ennast kohaliku raamatukogu liikmeteks, et kasutada nende hüvesid (loe kasutada tasuta internetti). Väga kumaliselt käivad neil siin kõik asjad.
Selleks, et saada raamatukogu lugejaks peab sul olemas olema isikuttõendav dokument ja kehtiva aadressi kohta ametlik tõend. Kui isikutunnistusena loetakse jätkuvalt vaid passi või juhilube siis aadressi tõendava paberiga on märksa keerulisem. Nimelt loetakse selleks kõiki kirju, mis on sinu nimele tulnud sellele aadressile, samuti igasugu erinevaid arveid, kus on peal aadress. Ja kui me siis õnnetu näoga raamatukogu tädile otsa vaatasime ja ülesime, et me Aussis vaid väga vähe aega olnud ja pole veel ühtegi kirja ega arvet saanud siis teatati, et ka see on ametlik tõendusmaterjal kui ma lähen panka ja sealt nende templiga paberi küsin :D
Kummaline maa.
Igaljuhul seadsimegi siis edasi sammud juba varem külastatud panka, kus meid ootas ees ülisõbralik teenindaja Chriss, kes lisaks elukoha kinnitusele veel ka meie cv-d kenasti oma tööarvutist välja printis. See nägi siis välja nii, et andsime talle oma mälupulga, onu ronis natuke aega laua all, et mälupulk ära ühendada ja prinditigi paberid välja. Peaks seda võimalust ka Eestis proovima, huvitav kui lollide nägudega mind tellerid vaataksid, kui sellise palve esitaksin? Nüüd kui vist kõik vajalikud paberid ja dokumendid olemas asutame ennast täna uuesti raamatukogu poole teele, järgmisele katsele.

3 comments:

  1. täitsa lõbus lugemine. bürokraatia tundub sama suur olevat, kui meil nõuka-ajal. see elukoha tunnistamine on tõesti pisut kummaline, et kui Sul nagu kirjasõpru pole, siis muudkui kirjutadki iseendale" Muhv nõudmiseni".peaasi, et tõestus oleks. me siin eestis oleme nii harjunud, et internet olemas on, et unustame ära, et veel umbes 7 aastat tagasi polnud enamikes kodudes arvuteidki. saksamaal pidi kusjuures interneti koju saamine olema tõeline katsumus. asjaajamine pidi ikka mitu nädalat aega võtma. vähemalt väiksemates kohtades. ok, aga olge tublid ja täidke ikka oma blogi, siis ei pea te igale inimesele eraldi seletama, mismoodi teil läheb ja kunagi hiljem on teil endil ka lõbus uuesti üle lugeda ja meenutada. sirts, äkki paned orkutisse ka oma blogiaadressi kirja? meil on siin jätkuvalt miinuskraadid ja vaatamata sellele, et kalendrikevad algab reedel, ei lubata niipea veel pidevaid plusskraade.

    ReplyDelete
  2. Heheee väga lahe on lugeda, mis moodi kuskil mujal maailmas asjad käivad. Ja Katrinil on õigus, pange oma blogi aadress orkusse kah...Kuidas seal temp ja muu, kuidas inimesed üldiselt?

    ReplyDelete
  3. Seda elukoha toendit tahavad nad igal pool. Kui kunagi viisat vaja pikendada, siis kah tarvis, et sinu ja Ken aadress sama jne jne. Nii et kogu oma palgatoendid ja arved jms ilusti kokku. Aga jah.. meil oli terve pakk aga viisat ikka ei saanud :) Kuidas kodu? Jaate sinna pikemaks? Olete juba toole mõelnud voi hetkel veel varbad liivas? Randa kah plaanite minna? Soovitan Surfers Paradise voi Noosa:) Ahjaa.. kui nadalavahetusel tahate miskit teha siis Brisbani Mount Coot-tha Lookout point ja Botanic Gardens on toredad. Ja kindlasti googelda Southbanki, seal oli ohtuti paikseloojangu ajal tasuta jooga pargis, otse joe kaldal. Minu lemmik! Musid. Ms. Kade Isiklikult :D

    ReplyDelete